Verzija za printanje Magazin/Razno
Novi bh portal - Visit My Country !

Bosna i Hercegovina i njene kulturne, povijesne i prirodne ljepote, sa svim dodatnim sadržajima koje bi turiste mogle zanimati o našoj zemlji, od danas su svjetskoj javnosti dostupne na potpuno drugačiji način.Naime, bh. kompanija "Innovattivo" je pokrenula inovativni turistički web portal Visit My Country (www.vmc.ba) koji je na jednom mjestu daje pregled svih značajnih znamenitosti i destinacija, predstavljenih kroz sve multimedijalne elemente od video, foto, audio do virtualnog pregleda.

Tako sada muzeje i veliki broj drugih znamenitosti u BiH možete obići virtualno, kao i hotele koji su partneri projekta. Po ovom su jedinstveni u svijetu jer do sada niti jedna zemlja nije bila predstavljena na Internetu na ovakav način.

"Ovo je prvi put da svi podatci, sa svom multimedijom postoje na jednom mjestu", naveo je Mario Gerussi, direktor kompanije "Innovattivo" i idejni tvorac ovog projekta, koji je na današnjoj press konferenciji organiziranoj u povodu predstavljanja portala, kazao da ovim počinje jedna dobra priča o bh. turizmu.

Portal je jedinstven i po još jednoj stvari. "Najveća inovacija je turistička burza kroz koju želimo ujediniti turistički sektor, te pomoći u ostvarivanju najboljnih ponuda i potražnje za njima", naveo je Gerussi.

Uspostavom turističke burze bit će osigurana ponuda i potražnja turističkih agencija i ponuđača uslužnih djelatnosti, a ta mogućnost biti će rezervirana za sve sudionike u projektu. Tako će recimo hoteli, turističke agenije i dr. imati mogućnosti plasirati svoje ponude na ovom mjestu i osigurati da za svoje korisnike izaberu najbolju.

"Visit My Country predstavit ćemo i na internacionalnim sajmovima, kao i kroz posebnu knjigu koja će sadržavati sve elemente sa web portala u 2013. godini, a njena distribucija planirana je u čitavom svijetu. Želja nam je kroz ovaj projekat predstaviti našu državu na jedan poseban način, te zato i cijela ova priča kreće iz Bosne i Hercegovine", navodi Gerussi.


.


(9.08.2012 08:56:00)    Verzija za printanje 

(c) 2003-2006. Bosanska Kostajnica Online. All rights reserved.