Magazin/Razno
Novi bh portal - Visit My Country !

Bosna i Hercegovina i njene kulturne, povijesne i prirodne ljepote, sa svim dodatnim sadržajima koje bi turiste mogle zanimati o našoj zemlji, od danas su svjetskoj javnosti dostupne na potpuno drugačiji način.Naime, bh. kompanija "Innovattivo" je pokrenula inovativni turistički web portal Visit My Country (www.vmc.ba) koji je na jednom mjestu daje pregled svih značajnih znamenitosti i destinacija...
opširnije

Magazin/Razno
Takmičenje za najbolju fotografiju rijeke Une

Udruženje "ABC" u sklopu projekta "I Love Una" organizuje takmičenje "Najbolja fotografija rijeke Une".
U skladu s tim poziva sve one koji posjeduju lijepe fotografije rijeke Une ili fotografije vezane za Unu da ih šalju na:
opširnije


Magazin/Razno
BiH i Hrvatska imaju 15-ak otvorenih pitanja

Bosna i Hercegovina i Hrvatska imaju petnaestak otvorenih pitanja koja su na stolu dvadeset godina. Činjenica da Hrvatska od 1.jula 2013. godine postaje članica EU tjera nas da požurimo u rješavanju nekih pitanja koja se do tada moraju riješiti. To je i zahtjev Brisela. Među urgentnim pitanjima su sporazum o granici, pristup luci Ploče za BiH, slobodan prolazak kroz Neum, dovršetak izgradnje dva granična prijelaza sa inspekcijskim nadzorom (BIP), odnosno mogućnost eventualnog otvaranja još jednog BIP-a, kazao je u razgovoru za Fenu pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH za bilateralne odnose Amer Kapetanović.


opširnije

Magazin/Razno
Prijedor: 20. godišnjica stradanja

Petog augusta u Prijedoru će se održati javni skup šetnjom kroz glavnu ulicu. Kako kažu u Organizacionom odboru za obilježavanje 20. godišnjice stradanja Prijedorčana, ovom mirovnom akcijom nastoje skrenuti pažnju javnosti na diskriminaciju civilnih žrtava, kontinuirano negiranje ratnih zločina počinjenih u Prijedoru i nejednakost građana u njihovim pravima. U opštini Prijedor se kroz institucije sistema krše osnovna ljudska prava, pravo na okupljanje, javno izražavanje i sjećanje na žrtve.


opširnije

Magazin/Razno
"Carmen Line"

Među domaćim tekstilcima koji su razvili vlastite robne marke posebno mjesto zauzima modna kuća "Carmen Line" iz Banjaluke, čije su haljine među ženama postale sinonim za visoku modu, ali i kvalitetnu svakodnevnu odjeću.
opširnije


Magazin/Razno
Srebrenica : 11.juli 1995. - 11.juli 2012.
UNA

Prošlo je 17 godina od svirepog ubistva više od osam hiljada muškaraca - dječaka, očeva, djedova... Cijeli svijet je tada gledao stradanje Srebreničana. Danas, 11. jula. 2012. godine, svijet ponovo gleda prema Srebrenici. U Memorijalnom centru Potočari svoj smiraj je našlo 520 žrtava, među kojima je i šest dječaka koji su imali samo 15 godina kada su ubijeni.


opširnije


 

(c) 2003-2006. Bosanska Kostajnica Online. All rights reserved.