Magazin/Zdravlje i ljepota
1 čestitka = 1 KM za djecu oboljelu od raka

Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ i ove godine nudi Bajramske čestitke koje su crtala djeca oboljela od raka.
opširnije

Magazin/Zdravlje i ljepota
Majčinstvo je najstresniji posao
zagrljaj
Ono što su mnoge majke i domaćice oduvjek i same znale - sada potvrđuje i nauka. Biti majka i domaćica bez formalnog zaposlenja je najstresniji posao na svijetu.
opširnije

Magazin/Zdravlje i ljepota
Limfomi
Limfom je vrsta raka koja nastaje zloćudnom preobrazbom stanica u limfnom sustavu.Limfomi se dijele u dvije glavne skupine: Hodgkinov i ne-Hodgkinov limfom.Učestalost limfoma u razvijenim zemljama svijeta u stalnom je porastu, iako točan uzrok njihova nastanka nije do kraja razjašnjen.
opširnije

Magazin/Zdravlje i ljepota
Dan borbe protiv raka
Diljem svijeta današnji dan se obilježava kao Svjetski dan borbe protiv raka, koji ove godine ima slogan ''I ja volim svoje djetinjstvo bez duhanskog dima''. Ovaj dan je posvećen značaju zaštite zdravlja djece i prava na odrastanje u sredinama i okruženjima gdje su zaštićeni od izloženosti duhanskom dimu.

opširnije

Magazin/Zdravlje i ljepota
Dobre navike u porodici
djevojcica
Svatko bi trebao imati uravnotežene dnevne obroke, uključujući krto meso (ne prženo, već kuhano, na roštilju ili pečeno), ribu, povrće, grahorice, voće i namirnice s niskim udjelom životinjskih masnoća.

opširnije

Magazin/Zdravlje i ljepota
Najzdravije voće za dug život
voce
Voće spada u grupu najzdravijih namirnica koje će zadovoljiti osjećaj gladi, ali i koje djeluju preventivno u borbi protiv raznih smrtonosnih oboljenja. Kako biste poboljšali način svog življenja i svoj imunološki sistem, potrebno je u svoj plan ishrane uključiti najzdravije namirnice, a to je definitivno voće.

opširnije


 

(c) 2003-2006. Bosanska Kostajnica Online. All rights reserved.