Magazin/Kulinarstvo
Kostajnički somun
 
Sastavni dio tradicionalne kuhinje BiH je i umijeće spravljanja kruha,peciva i drugih proizvoda sa sličnom namjenom. Ni mjesec ramazana ne može se zamisliti bez somuna, okruglog spužvastog hljepčića posutog sjemenkama ćurekota ili susama.
opširnije

Magazin/Kulinarstvo
Muharemini receptiRecepti za Balon tortu i Muharemin kolač.opširnije


Magazin/Kulinarstvo
Kiseli krastavci
Kiseli krastavci
Možda se pitate, zašto biste išli pripremati ovako jednostavnu zimnicu kod kuće, kada u trgovinama postoji toliko različitih vrsta kiselih krastavaca? Razlog je njihov poseban okus.
opširnije

Magazin/Kulinarstvo
Veća izdvajanja za zimnicu
zimnica
Ove godine mnoge domaćice u BiH neće uživati u jesenskim radostima pripremanja zimnice zbog visokih cijena voća i povrća na tržnicima. Usporedbe radi, u odnosu na prošlu godinu, cijene voća i povrća u prvim oktobarskim danima značajno su povećane, a trgovci povećanje cijena pravdaju ovogodišnjom sušom i slabim urodom te visokim cijenama uvoznog voća i povrća.
opširnije

Magazin/Kulinarstvo
Zeljanica by mlada domaćica
zeljanica
Gotove jufke, izvrstan nadjev od sira i špinata uz kajmak najbolji su put za savršenu pitu zeljanicu. Obradujte ukućane receptom naših majki na način moderne domaćica.
opširnije

Magazin/Kulinarstvo
Omiljeni kolač - torta s breskvama
torta njam
Po zijafetskom jelovniku na četvrtom mjestu, iza jačeg slanog jela, slijedi baklava. Rado bih se odrekao svih tih jakih  jela, pa i baklave, za manji komad kakao torte s breskvama.
opširnije


 

(c) 2003-2006. Bosanska Kostajnica Online. All rights reserved.