Magazin/Film
Dugometražni igrani film "Halimin put"

“Halimin put” je dirljiva priča o dvije žene koje dijele jedno majčinstvo u poslijeratnoj bosanskoj Krajini, točnije, priča o dobroćudnoj Halimi koja pokušava pronaći svog nestalog sina
opširnije


Magazin/Film
"Snijeg" nominiran za "Evropsko otkriće 2008."
snijeg
U okviru evropskih filmskih nagrada, Evropska filmska akademija svake godine dodjeljuje nagradu Evropsko otkriće mladim i talentiranim režiserima za njihov prvi dugometražni film.

opširnije

Magazin/Film
"Lud, zbunjen,normalan"
Irma_Alimanovic
Mlada glumica Irma Alimanović nije više u ekipi TV serije "Lud, zbunjen, normalan", gdje je igrala djevojku Damira Fazlinovića, kojeg tumači Moamer Kasumović. Kako  je Irma rekla, prioritet joj je da diplomira na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu, ali tu su i neki drugi projekti, koje je dogovorila prije ulaska u ovaj TV projekt.
opširnije

Magazin/Film
Film tjedna: 'Oprez, požuda'
opMalo je danas filmova koji mogu pisati ljubav, romansu, tugu, propuštene prilike i neostvarene želje na tako lijep i pitak način na koji je to napravila Ang Leejeva 'Oprez, požuda'.

opširnije

Magazin/Film
"Teško je biti fin" odlazi u svijet
Drugi igrani film Srđana Vuletića Teško je biti fin, nakon Sarajevo film festivala i Dana filma Mostar, prvu veliku svjetsku premijeru imat će na 37. Rotterdam International Film Festivalu, koji će biti održan od 23.januara do 3.februara. Teško je biti fin imat će tri projekcije i to u udarnim terminima u vrijeme kad traje "Cinemart", koji okuplja sve relevantne ljude iz svijeta filma.
opširnije

Magazin/Film
Glumci bojkotiraju Zlatni globus
zlatni globus
Sedamdesetero glumaca nominiranih za nagrade neće 13. januara prijeći štrajkašku crtu i tako će pokazati solidarnost sa scenaristima koji štrajkaju od 5. novembra, zbog čega je na mnogim televizijama prestalo snimanje glavnih emisija i filmova.
opširnije


 

(c) 2003-2006. Bosanska Kostajnica Online. All rights reserved.