Magazin/Zanimljivosti
Meteorska kiša Perzeida

Na nebu se ovaj tjedan može vidjeti posebna pojava koju astronomi nazivaju meteorska kiša Perzeida, a u narodu je poznatija pod nazivom suze sv. Lovre. Ta pojava traje više od tjedan dana, a ove godine vrhunac doseže u noći 12. na 13. avgust, kada se u maksimumu u jednom satu na noćnom nebu može vidjeti i stotinjak meteora.Kišu Perzeida nabolje je promatrati od ponoći do svitanja na što tamnijemu mjestu, po mogućnosti izvan osvijetljenog grada
opširnije

Magazin/Zanimljivosti
MIMS: Bosansko ekonomsko čudo
mims
Hrvatsko izdanje američkog biznis magazina "Forbes" u naslovnoj priči govori o 15 najmoćnijih poduzetnika na Balkanu. Jedini privrednik iz BiH koji je dospio među 15 veličanstvenih je Mujo Selimović vlasnik grupacije "MIMS".
opširnije

Magazin/Zanimljivosti
Broj policijske stanice postao vruća seks linija
hothotPojedinci koji su zvali policijsku stanicu u Michiganu dobili su neočekivani poziv za seksi razgovor. Svi pozivi u stanicu u srijedu ujutru bili su odgovoreni snimljenom porukom:“Prepustite se najuzbudljivijem mogućem razgovoru.“
opširnije

Magazin/Zanimljivosti
Mrakodol.info
mrakodol.infoStojan Kukrika obavještava komšije da je njegova stranica o Mrakodolu ponovo online, u novom ruhu i na novoj domeni - mrakodol.info. Sačuvao je sadržaj sa stare stranice, dodao nešto novo, vjeruje da će se ova kombinacija svidjeti posjetiocima.
opširnije

Magazin/Zanimljivosti
Valentinovo
ljp

Internet stranice nam donose brojne savjete kako obradovati voljenu osobu za dan zaljubljenih. Izdvajam ovaj:

opširnije

Magazin/Zanimljivosti
BL: Inovacioni centar
bl
Banjaluka bi do kraja godine trebala dobiti Inovacioni centar, odnosno naučno-tehnološki kompleks u kojem će se pružati sva moguća edukativna i informativna pomoć za otvaranje i razvoj malih i srednjih preduzeća, uključujući i njihovo osposobljavanja za izlazak na tržište Evropske unije (EU), najavio je danas ministar nauke i tehnologije RS Bakir Ajanović.
opširnije


 

(c) 2003-2006. Bosanska Kostajnica Online. All rights reserved.