Magazin/Zanimljivosti
Meteorska kiša Perzeida

Na nebu se ovaj tjedan može vidjeti posebna pojava koju astronomi nazivaju meteorska kiša Perzeida, a u narodu je poznatija pod nazivom suze sv. Lovre. Ta pojava traje više od tjedan dana, a ove godine vrhunac doseže u noći 12. na 13. avgust, kada se u maksimumu u jednom satu na noćnom nebu može vidjeti i stotinjak meteora.Kišu Perzeida nabolje je promatrati od ponoći do svitanja na što tamnijemu mjestu, po mogućnosti izvan osvijetljenog grada
opširnije

Magazin/Zdravlje i ljepota
1 čestitka = 1 KM za djecu oboljelu od raka

Udruženje „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ i ove godine nudi Bajramske čestitke koje su crtala djeca oboljela od raka.
opširnije

Magazin/Razno
Novi bh portal - Visit My Country !

Bosna i Hercegovina i njene kulturne, povijesne i prirodne ljepote, sa svim dodatnim sadržajima koje bi turiste mogle zanimati o našoj zemlji, od danas su svjetskoj javnosti dostupne na potpuno drugačiji način.Naime, bh. kompanija "Innovattivo" je pokrenula inovativni turistički web portal Visit My Country (www.vmc.ba) koji je na jednom mjestu daje pregled svih značajnih znamenitosti i destinacija...
opširnije

Magazin/Razno
Takmičenje za najbolju fotografiju rijeke Une

Udruženje "ABC" u sklopu projekta "I Love Una" organizuje takmičenje "Najbolja fotografija rijeke Une".
U skladu s tim poziva sve one koji posjeduju lijepe fotografije rijeke Une ili fotografije vezane za Unu da ih šalju na:
opširnije


Magazin/Razno
BiH i Hrvatska imaju 15-ak otvorenih pitanja

Bosna i Hercegovina i Hrvatska imaju petnaestak otvorenih pitanja koja su na stolu dvadeset godina. Činjenica da Hrvatska od 1.jula 2013. godine postaje članica EU tjera nas da požurimo u rješavanju nekih pitanja koja se do tada moraju riješiti. To je i zahtjev Brisela. Među urgentnim pitanjima su sporazum o granici, pristup luci Ploče za BiH, slobodan prolazak kroz Neum, dovršetak izgradnje dva granična prijelaza sa inspekcijskim nadzorom (BIP), odnosno mogućnost eventualnog otvaranja još jednog BIP-a, kazao je u razgovoru za Fenu pomoćnik ministra vanjskih poslova BiH za bilateralne odnose Amer Kapetanović.


opširnije

Magazin/Razno
Prijedor: 20. godišnjica stradanja

Petog augusta u Prijedoru će se održati javni skup šetnjom kroz glavnu ulicu. Kako kažu u Organizacionom odboru za obilježavanje 20. godišnjice stradanja Prijedorčana, ovom mirovnom akcijom nastoje skrenuti pažnju javnosti na diskriminaciju civilnih žrtava, kontinuirano negiranje ratnih zločina počinjenih u Prijedoru i nejednakost građana u njihovim pravima. U opštini Prijedor se kroz institucije sistema krše osnovna ljudska prava, pravo na okupljanje, javno izražavanje i sjećanje na žrtve.


opširnije


 

(c) 2003-2006. Bosanska Kostajnica Online. All rights reserved.