Verzija za printanje Smaragdna dolina/Dankov kutak
Utrka unskih čamaca - 21.7.2012.

 


Poštovani,

nakon uspješno održane Venecijanske noći na rijeci Uni, nastavljamo s manifesatcijama usko vezanim za rijeku Unu u svrhu promocije našeg gradića - smaragda kontinentalnog turizma. Stoga Vas pozivamo u Hrvatsku Kostajnicu, na Utrku unskih čamaca u subotu, 21. srpnja s početkom u 18 sati na obali rijeke Une kod hotela Central. Utrka će biti uzvodno do kupališta Kavrlja, a samo je jedno pravilo: dozvoljeno je veslati s dva vesla i jednom čakljom.

Utrku unskih čamaca su prije deset godina osmislili mladi okupljeni u nevladinu udrugu Kostajnička alternativna scena, kako bi sportsko-turističkom manifestacijom promovirali rijeku Unu i njene ljepote. Utrka se do sada održala nekoliko puta, no najavljujemo kako ćemo sljedećih godina učiniti još više atraktivniju ovu pomalo i komičnu utrku.

Drugi dio natjecanja je namjenjen svim pojedincima koji će se u 20 sati utrkivati s kupališta Kavrlja do hotela Central luftićima. Ovdje je također jedno pravilo da mogu koristiti luftiće, stiropor, plutače, te sve plovne materijale osim kajaka i čamaca.

Završnica i proglašenje pobjednika je u hotelu Central oko 20:30 sati, gdje će se nastaviti druženje sudionika, te publike koja će ih bodriti.

Pozivamo Vas da uveličate ova nastojanja da se usred ljeta skrene pozornost na čari kontinetalne Hrvatske, te rijeku Unu koja također može privući brojne turiste, ljubitelje ljetovanja na rijeci.

Srdačan pozdrav,

DANIEL PAVLIĆ, organizator - 091 1309858
(20.07.2012 07:26:00)    Verzija za printanje 

(c) 2003-2006. Bosanska Kostajnica Online. All rights reserved.