Verzija za printanje Bosanska Kostajnica/AZIZIJA - BK
Zapelo kod lustera

Kako se bliži dan otvaranja naše Azizija džamije i kako radovi teku zamišljenom dinamikom, jedan od problema predstavlja i luster koji bi trebao biti obješen na svoje mjesto prije samog otvaranja.

S tim u vezi pokušano je sa iznalaženjem dobavljača i odabirom lustera. Ibrahim Agarević je pronašao najpovoljnijeg ponuđača koji je sa svojim timom stručnjaka preporučio luster koji bi se uklapao u unutrašnjost naše džamije, čija je vrijednost 22.500 KM. Radi se o lusteru ručne izrade koji se radi u Istambulu, a sam luster sadrži oko 200 sijalica. Riječ je o dobavljaču „Berzana“iz Sanskog Mosta , a kako to obično biva, dobavljač traži avans u visini od 10 hiljada KM koje mi naravno nemamo.

luster

Tim povodom održana je sjednica IO Medžlisa IZ Bosanska Kostajnica gdje se razgovaralo o načinu rješavanja ovog problema. Smatrajući da nemamo mnogo vremena, a uzdajući se u svoje ljude širom svijeta koji će pomoći, odlučeno je da se pristupi realizaciji ovog problema. U slučaju da se nemogne iznači 10 hiljada KM, mišljenja smo da će se možda naći neko ko bi mogao posuditi ta sredstva ovom medžlisu kako bi luster bio okačen u našoj džamiji jer obješen luster je tačka na i u odnosu na sve dosadašnje poslove. 
 

Tekst: Mesud Hrustić
Photo: Husein Novljaković
Ljudi dobre volje koji žele pomoći mogu to uraditi:

* Lično u kancelariji Medžlisa, zatim kod Ibrahima Agarevića ili nekog drugog džematlije koji posjeduje ovjereno rješenje i blok za skupljanje sredstava.
* Donaciju možete poslati i putem Western Uniona nekom od svoje rodbine u Bos.Kostajnicu a da ovi to uruče dalje.

Postoje i dva žiro računa na koje također može uplatiti:

1.
Medžlis Islamske zajednice-Građevinski odbor
broj je: 552-010-0000-176-307
Hypo-Alpe-Adria a.d. banka
Banja Luka,filijala Bosanska Kostajnica

2.
Agarević Ibrahim-BIĆO
banka,žiro račun:
DE28 3705 0198 0004 1931 24
SWIFT-BIC: COLSDE33


 ©bosanska-kostajnica.com

 

 


(19.05.2008 17:00:00)    Verzija za printanje 

(c) 2003-2006. Bosanska Kostajnica Online. All rights reserved.