Verzija za printanje Bosanska Kostajnica/In Memoriam
In memoriam: Zlata Hajdarević

Javljamo tužnu vijest da je dana 7.jula 2012. preminula gospođa
Zlata Hajdarević.Dženaza i ukop obavljeni su dana 12.jula 2012. u Bosanskoj Kostajnici.

Rahmetli Zlata je rođena 09.12.1945. godine u Sunji, R. Hrvatska, od oca Viktora i majke Marije, te nakon udaje za svog Mehmedaliju, koji je i sam rahmetlija, stekla i dvoje prekrasne djece, sina Samira i kćerku Elviru.

Ljubav prema svom rahmetli mužu, svojoj djeci kao i cijeloj porodici Hajdarević, vjerovatno je utjecalo da ova žena vjerujući u Allaha, a vođena svojim razumom krene jednim novim putem. Zlata Hajdarević (djevojačko Kukule) je prije nekoliko godina, u prostorijama Medžlisa IZ Bosanska Kostajnica, odabrala i prihvatila islam kao svoje vjersko opredjeljenje.

Nakon izgovorenog Kelimei šehadeta te islamskih šartova, pred glavnim imamom Medžlisa Harisom ef. Ahmićem, svojom snahom Suadom, Dženanom Ahmić i Mesudom Hrustićem, Zlata je potpisala šehadetnamu, dokument kojim se potvrđuje njen pristanak u islam.

Poštovana komšinica Zlata bila je veoma karakterna i draga osoba, omiljena kod rodbine, prijatelja i susjeda, neka joj je rahmet duši. Njenoj obitelji šaljemo izraze dubokog saučešća.
(15.07.2012 05:33:00)    Verzija za printanje 

(c) 2003-2006. Bosanska Kostajnica Online. All rights reserved.