Verzija za printanje Bosanska Kostajnica/Aktuelno u BK
Ministar obećao pomoć

Namjenska posjeta ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH Safeta Halilovića opštini Kostajnica imala je za cilj da sa predstavnicima lokalne vlasti sagleda situaciju i ocjeni prioritete kada je obnova u pitanju.

I ako je subota neradni dan za mnoge građane Kostajnice kao i za predstavnike lokalnih vlasti u razgovoru sa načelnikom opštine Dragom Bundalom te predstavnicima političkih partija i udruženja, ministar Halilović je istakao da je po prvi put na Upravnom odboru Fonda za povratak na državnom nivou opština Kostajnica uvrštena u prioritete kada je riječ o sredstvima sa državnog nivoa u pogledu povratka ljudi i rekonstrukcije porušenih i dotrtajalih objerkata.

Po prvi put opština Kostajnica među 57 opština treba da dobije 350 hiljada KM u svrhu rekonstrukcije, a u svrhu održivog povratka na državnom nivou obezbjeđeno je 5 miliona KM. I tu ministar Halilović vidi mogućnost za unapređenje održivog povratka te je izrazio želju  kako bi volio da vidi projekte i ljude koji bi apricirali za tu svrhu.BK

Pored obilaska grada ministar Halilović sastao se i sa predstavnicima vjerskog života te je obišao Azizija džamiju koja je pred samim otvorenjem. Izrazio je zadovoljstvo što je ovo jedna od rijetkih džamija u BiH koja je zadržala izvorni stil iz 19. stoljeća, a za sredstva iz fonda održivog povratka moći će se kandidirati i ovaj vjerski objekat.

Mesud Hrustić

(2.06.2008 17:24:00)    Verzija za printanje 

(c) 2003-2006. Bosanska Kostajnica Online. All rights reserved.