Verzija za printanje Lokalna politika/Političke stranke
Saopštenje DNZ povodom 27. jula

Polazeći od činjenice da je jedna od najvećih i temeljnih Evropskih vrijednosti antifašizam i borba protiv svih oblika neslobode i ropstva, i da su narodi Bosne i Hercegovine, Srbi, Bošnjaci i Hrvati 27. jula 1941. godine podigli ustanak protiv do tada najvećeg zla u Evropi i priključili se antifašističkom pokretu, Opstinska organizacija Demokratske narodne zajednice BiH Kostajnica upućuje tim povodom iskrene čestitke svim borcima Narodnooslobodilačkog rata, njihovim potomcima i poštovaocima ovih svijetlih tradicija.

Velika djela i svrstavanje u Antifašističku koaliciju dokaz su da i na našim prostorima mogu da se razviju napredne ideje i narodni pokreti koji su priznati ne samo u Evropi nego i u cijelom svijetu. Antifašisticka borba i njeni dosezi, u kome su i naši narodi dali svoj puni doprinos, danas su temeljne odrednice Evropske unije i jedna od njenih najvecih tekovina. Našu vjeru u procese Evropskih vrijednosti upravo potkrepljuju tekovine antifasisticke borbe čiji smo mi sastavni dio, i kojoj su borci Narodnooslobodilačkog pokreta dali svoj puni doprinos. Uvjereni smo, i želimo dati svoj doprinos, da u današnjem vremenu glas razuma, zajedništva i povjerenja stvore preduslove za integraciju BiH u evropsku porodicu naroda.

Ovom prilikom izrazavamo naše potpuno opredjeljenje i podršku svim onim aktivnostima i skupovima kojima se obilježava ovaj značajan datum za sve građane Bosne i Hercegovine i izražavamo svoju zahvalnost i podršku svima onima koji nesebično ulažu trud i napor na njihovom organizovanju

S poštovanjem,
Predsjednik OO DNZ Kostajnica
Mlađen Đenadija

 

 


(27.07.2012 05:21:00)    Verzija za printanje 

(c) 2003-2006. Bosanska Kostajnica Online. All rights reserved.