Verzija za printanje Lokalna politika/Političke stranke
Saopštenje SDP-a BiH Kostajnica

Opštinska organizacija Socijaldemokratske partije BiH poziva aktuelnu opštinsku vlast da imajući u vidu sve težu ekonomsku situaciju ozbiljno pristupi sagledavanju ekonomskih i razvojnih pitanja i u tom kontekstu pristupi racionalnom trošenju javnih prihoda, smanjenju nepotrebne administracije, te obaveznoj finansijskoj konsolidaciji budžeta opštine i javnih preduzeća ''Komunalno'' i ''Radio Kostajnica''.

Konstatujući da se vlast do sada uglavnom bavila smjenjivanjem rukovodilaca koji nisu u njihovoj političkoj opciji ili ne pripadaju njihovoj interesnoj grupi i da im problemi konsolidacije i poslovanja preduzeća nisu bili predmet interesovanja SDP BiH navodi da je posebno čudno da je smjenivanjem direktora i njegovog pomoćnika u Komunalnom, Mirka Kolundžije i Drage Ignjatovića, najavljeno obznanjivanje grešaka kao razloga za smjenu, što nikad nije učinjeno.

"Sada je očito da i niste izgleda imali valjane razloge za smjenu, te ste se poslužili dezinformacijama" - navodi se u saopštenju i dodaje da, ukoliko se pokaže da je to tako, ostaje gorko saznanje o neljudskom činu diskreditacije ovih ljudi.

"I pored svih okolnosti predlažemo Vam da ipak sada ostavile po strani lične interese i sujetu, te da pokušate nešto učiniti na popravljanju postojećeg veoma lošeg stanja. Na taj način bili bi upamćeni kao odlazeća politička garnitura koja je barem pokušala nešto napraviti" - poručuje se na kraju saopštenja Opštinske organizacija SDP BiH Kostajnica.

radio kostajnica


(27.07.2012 05:14:00)    Verzija za printanje 

(c) 2003-2006. Bosanska Kostajnica Online. All rights reserved.