Verzija za printanje Lokalna politika/Vijesti
38. redovna sjednica Skupštine opštine Kostajnica

Na jučer održanoj 38. sjednici Skupštine opštine Kostajnica, odbornici su jednoglasno usvojili Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Regulacionog plana dio „Blok 2“ u Kostajnici, prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Plana razmještaja i uslova za postavljanje privremenih poslovnih objekata: ljetnih bašti, štandova za prigodnu prodaju, prostora za reklamu i montažnih privremenih objekata – kioska i prijedlog Odluke o prihvatanju sporazuma o saradnji između opštine Kostajnica i nevladinih organizacija na području opštine Kostajnica.

Na jučerašnjoj sjednici odbornici su većinom glasova usvojili Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju „Narodne biblioteke Nevenka Stanisavljević“, Prijedlog programa, mjera i aktivnosti za utvrđivanje stanja i uređenja prostora opštine Kostajnica za razdoblje 2012- 2014 i Izvještaj o realizaciji projekata iz oblasti vodosnabdjevanja (KfW banka i GOV WADE).

Prijedlog Godišnjeg okvirnog plana, izgradnje, rekonstrukcije, održavanja lokalnih puteva i ulica u naselju na području opštine Kostajnica za 2012. godinu nije dobio dovoljan broja glasova a prijedlog Odluke o utvrđivanju komunalne naknade za finansiranje komunalnih djelatnosti zajedničke potrošnje u opštini Kostajnica je na predlog predlagača povučen da dnevnog reda.

Odbornici su na 38. redovnoj sjednici razmatrali i Informaciju o problematici u komunalnoj djelatnosti, Informaciju o radu Upavnog odbora Srpskog pravoslavnog groblja „Čekinovac“, Informaciju o stanju i problematici, boraca, porodica poginulih i nestalih boraca, RVI i pripadnika radne obaveze na području opštine, Informaciju o stanju bezbjednosti saobraćaja na području opštine, Informaciju o stanju poljoprivrede, Informaciju o stanju nevladinih organizacija na području opštine i Informaciju o saradnji opštine sa Međunarodnim institucijama sa posebnim osvrtom na izradu projekata za predpristupne fondove Evropske unije.


(18.07.2012 12:10:00)    Verzija za printanje 

(c) 2003-2006. Bosanska Kostajnica Online. All rights reserved.