Verzija za printanje Kolumne/Hido
Prekinuta i 20.Sjednica Skupštine opštine Kostajnica

20. Sjednica Skupštine opštine Kostajnica prekinuta je nakon što odbornici nisu prihvatili predloženi dnevni red.

Prije početka same sjednice načelnik opštine Marko Čolić, je povukao sa dnevnog reda tri tačke i to;
odluku o javnom oglašavanju i političkom plakatiranju za opšte izbore 2010. godine na području opštine Kostajnica uz objašnjenje da je on sam donio tu odluku i da nema potrebe da se odbornici o njoj izjašnjavaju, mada nikome nije bilo jasno zbog čega je sam donio tu odluku kad je već bila uvrštena u dnevni red skupštine. Da li je taj potez uslijedio zbog straha da njegov prijedlog proći na skupštini jer su se ovoj odluci protivili i neki odbornici iz vlasti zbog činjenice da se njom praktički onemogućava javno oglašavanje i političko plakatiranje na području opštine Kostajnice ili ju je morao donijeti ekspresno da bi prije održavanja predizborne tribine SNSD-a uklonio (održana u srijedu 08.09. dva dana prije skupštine) plakate "nepodobnih" političkih subjekata u rejonu oko opštine.

Druge dvije tačke koje je načelnik povukao su izvještaj o izvršenju budžeta za prvih šest mjeseci 2010. godine i odluku o izmjeni odluke o parkiranju na području opštine uz obrazloženje da te tačke nisu dovoljno dobro pripremljene za skupštinu, mada moram istaći da na pripremnom sastanku prije zasjedanja skupštine nije bilo nikakvih primjedbi na ove dvije tačke, tako da ostaje sumnja da su i te dvije tačke povučene iz straha da neće dobiti potrebnu većinu jer od četiri odbornika koje nisu prisustvovali skupštini troje ih je iz skupštine većine tako na načelnik nije mogao računati na potrebnu nadpolovičnu vecinu.

Prilikom izjašnjavanja o dnevnom redu, kojem je prisustvovalo 13 odbornika, za ovakav dnevni red glasalo je šest odbornika, dok je sedam iz reda opozicionih stranaka bilo uzdržano. S tim da još moram dodati da su neki od odbornika iz vladajućih stranaka, a koji su bili opravdano odsutni, petnaestak minuta nakon prekida sjednice sjedili zajedno sa svojim stranačkim kolegama u obližnjem kaficu.


Vahidin Budimlić
(12.09.2010 00:19:00)    Verzija za printanje 

(c) 2003-2006. Bosanska Kostajnica Online. All rights reserved.